Gebouw en faciliteiten

Het Schateiland huist in een fantastisch mooi gebouw: uitdagend, schoon en met lichte frisse kleuren. Het schoolgebouw bestaat uit twee verdiepingen en is ingedeeld in vier eilanden. Elk eiland wordt bewoond door vier groepen. Deze eilanden zijn gelegen rond een grote centrale hal die gebruikt wordt voor gemeenschappelijke activiteiten. 

Op de bovenverdieping is een grote ICT ruimte waar computervaardigheden worden gegeven, hier bevindt zich ook de bibliotheek vol aantrekkelijke boeken voor de leerlingen. Ons gebouw beschikt over een eigen handvaardigheid lokaal. 

Gewoon goed betekent dat wij ook gastvrij in ons gebouw zijn. In het kader hiervan werken we direct samen met Spelenderwijs (voorschool), logopedisch centrum Kanaleneiland, en Ceasar bewegingstherapie. Deze instanties hebben een eigen praktijkruimte in school. 

Het ruime schoolplein bestaat uit een groot bestraat gedeelte en een flinke ruime grasstrook. Op het plein is een gedeelte ingericht met speelattributen; glijbaan, klimrek, zandbak, duikelhekjes en een basket. De bomen die er al jaren staan geven het plein een groene indruk.